Oferte de cazare in judetul Hunedoara la pensiuni, hoteluri, moteluri, hosteluri, pensiuni agroturistice, cabane sau in regim hotelier.
duminică, 23 septembrie 2012
sâmbătă, 18 august 2012
Preturi vanzari garsoniere in Deva - zone
Vanzari garsoniere in Deva
Preturi la garsoniere in Deva in functie de zone
Preturile in Deva variaza mai mult in functie de locuinta propriu zis decat decat de cartierul in care se cumpara locuinta. Variaza un pic si in functie de cartier - dar intr-o proportie mai mica acest aspect este luat in considerare. Anumite zone sunt considerate "mai putin sigure" in comparatie cu altele. Totusi eu nu am observat sa existe unele zone mai rele decat altele. Asta poate a existat acum mai multi ani, totusi in zilele noastre orasul este destul de sigur, sau cel putin asa lasa impresia :).
Cateva dintre preturile pe care vi le pot prezenta spicuite dintr-un ziar local de anunturi de mica publicitate ar fi: garsoniera 20 mp pret 38.000 lei pret negociabil, in zona Dacia, in zona strandului pretul unei garsoniere este de 65.000 lei, pret negociabil, in zona Iuliu Maniu o garsoniera se gaseste la vanzare la un pret de 55.000 lei negociabil, in zona Micro 15 o garsoniera se gaseste la vanzare la un pret de 48.000 lei negociabil.
In zona Bulevardului 22 Decembrie o garsoniera de 48 mp se vinde la un pret de 25.000 euro, la in zona Balcescu (o zona destul de bunicica care este mai la periferia orasului) o garsoniera care este la et. 3 / 4 se vinde cu 18.000 euro. O garsoniera pusa la vanzare in zona Decebal o gasiti tot la 18.000 euro (negociabil) / zona centrala in Deva.
Orasul Deva are majoritatea blocurilor de 4 etaje, in anumite zone se gasesc si blocuri de 10, 9 sau 8 etaje. Acestea se gasesc pe langa Calea Zarandului / DN 7 / E 68, in zona magazinului Ulpia si Bulevardului Decebal si Bulevardului 22 Decembrie si cateva blocuri turn in zona Micro 15 si pe strada Iuliu Maniu cum se vine dintre gara catre centrul orasului.
In centrul vechis sunt locuinte vechi care au nevoie de reparatii capitale / gen cladiri cu bulina rosie din centrul vechi al Bucurestiului.
Cartierele orasului Deva
Cartierele cele mai importante ale orasului sunt: Centrul este cuprins in Bulevardele 22 Decembrie, Decebal, strada Iuliu Maniu, strada Imparul Roman si strada Mihai Eminescu (o parte a ei) - cuprinde magazinul Ulpia si magazinul centru comercial Deva Mall, cartierul Emanoil Gojdu - strada Marasti, strada Carpati, strada Duiliu Zamfirescu, Aleea Lalelelor, Cartierul Dorobanti - bulevardul Nicolae Balcescu, Aleea Saturn, strada Gheorghe Doja, strada Edy Endre, Aleea Zambilei, Centrul Vechi este cuprins intre strazile: strada Octavian Iosif, strada Avram Iancu, strada Decebal, strada Iuliu Maniu, cuprinde statuia lui Traian de langa primaria Devei, prefectura care este langa parcul cetatii, piata Unirii, teatrul de arta al orasului, strada Lucian Blaga - acestea sunt zonele unde ar fi de preferat sa cumparati sau sa inchiriati.Alte cartiere mai sunt Micro 15 langa cartierul Dacia si cartierul Dorobanti, cartierul Progresul langa zona centrala si centrul vechi, cartierul Ceangai langa cartierul Dorobanti, cartierul Dacia langa zona centrala si cartierul Emanoil Gojdu si cartierul Viile Noi si cartierul Calugareni - in aceaste zone nu se prea inchiriaza fiind considerate prea departe de zona centrala.
Harta cariere oras Deva
Vizualizare hartă mărită
luni, 13 august 2012
Lacul Gura Apelor muntii Tarcu, Godeanu si Retezat - lacul Bistra
Traseu pe jos Lacul Gura Apelor - Lacul Bistra
Lacul Gura Apelor - muntii Godeanu, muntii Tarcu si muntii Retezat
Lacul Gura Apelor se gaseste la inretaierea muntilor Godeanu, Tarcu si a rezervatiei naturale din muntii Retezat. Cu aproximativ 2 - 3 zile inainte de a face traseul cu bicicleta in clisura Dunarii unde am vazut Cazanele Mari si Cazanele Mici dar si alte zone ale tarii importante din punct de vedere turistic cum ar fi Parcul National Domogled Valea Cernei care cuprinde lacul Prisaca si lacul Valea lui Iovan dar si cheile Corcoaiei, am facut un traseu de 2 zile de la lacul Gura Apelor pana la lacul Bistra. Lacul Bistra este locul de unde izvoreste raul Bistra care este unul dintre cei mai importanti afluenti ai raului Timis.Traseul nostru a fost urmatorul - am plecat cu masina din orasul Calan pe 4 august (2012) am ajuns la lacul Gura Apelor (s-au taiat destul de multi copaci - brazi, iar lacul fiind secat din cauza vremii lacul arata ca o gaina fara pene) la confluenta celor 3 munti mentionati anterior destul de tarziu, aproximativ in jurul orei 17:30 / 18:00. Din pacate am depasit cu 3 km locul unde se gasea marcajul, asa ca am fost nevoiti sa mergem "pe bajbaite" prin padure, prin loc nemarcat o buna bucate de timp. :) Partea buna a fost ca am gasit multa zmeura. Am vazut si faptul ca se taiau copaci sanatosi, cei bolnavi nu erau taiati si asta la limita de rezervatie (in zona marcajului, la intoarcere nu se taia nimic). Am trecut prin padure asa cum am mentionat si mai pe inserate am reusit sa ajungem in pajistea alpina, gasind intr-un sfarsit traseul marcat am pus cortul si am campat - undeva in preajma varfului Boicu (2123 m), daca nu chiar pe varf. A doua dis de dimineata in jurul orei 06:30 ne-am trezit, la timp pentru a prinde rasaritul de soare. Unul dintre cele mai frumoase rasarituri de soare pe care le-am vazut :) .
Ne-am strans cortul si toate lucrurile si ne-am continuat drumul catre lacul Bistra (tinta finala) prin Saua Iepei, am trecut prin varful Custurii (Netis) langa taul Netis secat complet). Am trecut prin varfurile Bloju 2162 m si Pietru 2192 m. Pe drum am gasit si am mancat multe afine si merisor - Arnold unul dintre prietenii cu care am facut acest traseu ne-a spus ca merisorul elimina zaharul din sange, iar eu stiam ca merisorul contine foarte muta vitamina C. Pe o punga cu merisor (fructe deshidratate) pe care o cumparasem de la Kaufland scria ca acesta contine 200% DZR recomandata de vitamina C (sau ceva de genul acesta). Nu stiam ca aveam sa gasesc si pe munte merisor. Eu luasem aceste fructe merisorul si cu prunele deshidratate pentru traseul pe care il facusem catre manastirea Prislop (unde pe drum am gasit multe mure). Am ajuns la lacul Bistra destul de devreme, vremea era senina si calduroasa si intre timp, dupa ce am facut cateva poze am reusit sa facem si cateva varfuri care se gaseau in jurul lacului: varful Bistra 2163 m si varful Cununii 2083 m. La intoarcere am urmat traseul marcat si la drumul de langa Lacul Gura Apelor am urmat soseaua (care este intr-o stare nu prea buna - pana la baraj). Cu masina ne-am dat seama ca am gresit cu 3 km pana la drumul marcat, facand un calcul pana la baraj aveam 7 km. Traseul marcat este la distanta de 4 km, asta ca sa stiti daca doriti ca pe viitor sa faceti acest traseu. Una peste alta a fost un traseu foarte reusit pentru 2 zile de relaxare si odihna in aer liber.
Etichete:
lacul Bistra,
lacul Gura Apelor,
muntii Godeanu,
muntii Retezat,
muntii Tarcu,
raul Bistra,
Saua Iepei,
taul Netis,
varful Bloju,
varful Boicu,
varful Cununii,
Varful Custurii / Netis
Locația:
DJ 685, România
Traseu bicicleta - cicloturism Romania
Cicloturism Romania - traseu 4 zile
Deva - Resita - clisura Dunarii - Orsova
- Baile Herculane - Petrosani - Deva
Am reusit sa facem ce ne-am propus de la inceput, adica sa finalizam un traseu de cicloturism (turism pe bicicleta). L-am inceput un pic diferit, eu am pornit din Deva catre Calan cu bicicleta, de aici am parcurs un traseu de aproximativ 57 de km pana la Bautar cu masina si de aici din nou cu bicicletele pe urmatorul traseu: Bautar - orasul Otelu Rosu - orasul Caransebes - orasul municipiu resedinta de judet Resita - comuna Carasova (am vazut cheile Carasovei) - orasul Anina (fost oras minier) - orasul Oravita - sat Racastia - sat Socol - Clisura Dunarii din care fac parte: satul Bazias (locul unde atinge Dunarea prima localitate din Romania) - intersectia cu satul Naidas (sate cu comunitati sarbesti care vorbesc forate bine romana) - satul Radimna - comuna Pojejena - satul Macesti - orasul Moldova Noua (oras port) - satele Cornini, Liubcova, Berzasca, Drencova, Cozia, muntii Almajului, localitatea Svinita, padurea Ciucaru Mare, satul Dubova, satul Eselnita si orasul port Orsova - traseu dus intors pana la Portile de Fier I 32 km dus intors - apoi satul Toplet - orasul statiune Baile Herculane - Parcul National Domogled Valea Cernei - am trecut prin muntii Cernei pe langa lacul Prisaca - am ajuns in satul Cerna Sat - am vazut Cheile Corcoaiei - am vazut si depasit barajul si Lacul Valea lui Iovan - Padurea Godeanu - Izbucul Cernei - am trecut pe langa si am vazut muntii Valcan - am trecut prin orasele Campu lui Neag, Valea de Brazi, Uricani, Lupeni unde am mancat o pizza Quatro Formaggi foarte buna (nu mai stiu din pacate numele restaurantului) si am mancat la o cofetarie mai sus in acelasi oras 2 prajituri, numele cofetariei este Lovendal iar cofetarie ofera servicii de calitate si prajituri pe masura, am trecut prin orasul Petrosani (langa Petrosani se gaseste Pestera Bolii si inca un obiectiv turistic care imi scapa momentan) si am urmat drumul catre Calan si Deva trecand prin: satul Banita, Cheia, Cheile Crivadiei, satul Crivadia, comuna Baru, satele Livadia, Pui, Baiesti, Ohaba de sub Piatra, comuna Santamaria Orlea (doar satul Ciopeia), si inainte cu 1 km de a ajunge in satul Santamaria Orlea am facut dreapta iesind de pe E79 / DN7 urmand traseul prin satele: Bucium Orlea, Bercu, Gantaga, Bretea Romana si ajungand din nou in E79 / DN7. Am mai trecut si prin Bretea Streiului, Rusi, satul Strei, prin orasul Calan, mai precis pe linia de demarcatie intre Calanul Nou si Calanul Vechi, pe langa statiunea Calan Bai, Calanu Mic, Batiz, Bacia, Tampa, orasul Simeria, satele Santandrei si Santuhalm si am ajuns in Deva, punctul de destinatie.
In curand voi scrie cateva articole in care voi detalia fiecare zi si fiecare parcurs, au fost in total 4 zile si cateva ore in care am facut acest traseu.
Etichete:
Anina,
Bazias,
Caransebes,
clisura Dunarii,
Deva,
Domogled Valea Cernii,
Lupeni,
Moldova Noua,
oras Otelu Rosu,
Oravita,
Orsova,
Petrosani,
Resita,
traseu cicloturism,
Uricani
Locația:
Dunărea
luni, 6 august 2012
Luna plina si rasarit de soare in Muntii Tarcu
Luna plina si rasarit de soare la munte
Rasarit de soare si luna plina in muntii Tarcu
Am facut de curand un traseu si am reusit sa fac cateva poze cu un aparat HP Photosmart compact. Am poza luna plina si rasaritul de soare in muntii Tarcu. Scopul acestui traseu a fost sa ajungem la lacul Bistra. In curand voi scrie un articol despre acest traseu. Momentan voi adauga cateva poze.
Luna plina diferite setari la aparat
setare aparat pentru poza pe timp de noapte |
poza luna plina - setare pe auto |
Fotografii cu rasaritul de soare in muntii Tarcu
Poza rasarit de soare muntii Tarcului foto 1 |
A doua poza cu rasaritul de soare in Tarcu |
Fotografie cu rasaritul soarelui pe pajistea alpina |
Rasaritul soarelui la peste 2000 m altitudine / aprox. ora 6:50 |
Manastirea Sfanta Treime de la Prislop
Traseu Deva - Hunedoara si Manastirea Prislop
Deva - Santuhalm - Pestisu Mare - Hunedoara -
Silvasu de Jos - Silvasu de Sus - Manastirea Prislop
Pe data de 31 iulie 2012 am facut un drum la manastirea Sfanta Treime de la Prislop, locul unde inmormantat parintele Arsenie Boca, numit si sfantul Ardealului.Am pornit de dimineata la drum din Deva si am trecut prin cateva localitati mai mici sau mai mari - satul Santuhalm (apartine de orasul Deva), Pestisu Mare (apartine de orasul Hunedoara), orasul Hunedoara - de la iesirea din Hunedoara am luat-o in directia orasului Hateg (20 km) / manastirea Prislop (19 km), am trecut prin satele Silvasul de Jos - de aici drumul catre manastirea Prislop se face catre dreapta (dar nu este semanlizat prea bine si s-ar putea sa-l ratati - este semnalizat mai bine daca veniti din directia orasului Hateg, dar din directia orasului Hunedoara nu este prea bine semnalizat prin indicatoare) catre satul Silvasul de Sus, aici gasiti cateva oferte de cazare, oferte probabil la particulari, gen pensiuni agroturistice... Din Silvasul de Sus mai aveti aproximativ 3 km pana la manastirea Prislop. Manastirea este un loc de pelerinaj si veti intalni, asa cm am facut-o si eu de altfel masini cu numere de inmatriculare din mai multe judete. Eu am vazut masini cu numere de inmatriculare din Bucuresti, Brasov, Timisoara, Covasna, Tulcea (autocar), Maramures si din alte judete. Celo mai indicat (daca puteti) este sa ajungeti la inceputul saptamanii, deoarece la sfarsitul saptamanii ,zilele de sambata si duminica drumul este intens circulat.
Cazare se ofera si la manastirea Prislop, atat pentru femei cat si pentru barbati - separat binenteles, dar locurile de cazare sunt putine, si s-ar putea sa nu gasiti nici un loc disponibil...
Intrarea si iesirea in orasul Hunedoara si harta orasului
harta orasului Hunedoara la intrare in oras din directia oraselor Simeria si Deva |
intrarea in orasul Hateg din directia oraselor Deva sau Simeria |
Iesirea din orasul Hunedoara catre orasul Hateg si manastirea Prislop |
La intersectia catre orasul Hateg si manastirea Prislop 20 km si 19 km
la iesirea din Hunedoara se face dreapta catre Hateg si manastirea Prislop pe drumul judetean DJ687A |
Manastirea Prislop la 20 km de la iesirea din orasul Hunedoara |
Drumul judeten DJ687A - judetul Hunedoara |
In drumul catre manastirea Prislop pe bicicleta |
Alta poza de pe drum |
satul Ocolisu Mare |
satul Ocolisu Mare in departare |
satul Silvasu de Jos |
poza de pe drumul catre manastirea Sf. Treime de la Prislop |
Manastirea Prislop
La intrarea in manastirea Sfanta Treime de la Prislop |
Bisericuta si gradina manastirii Sfanta Treime Prislop |
Poza asupra bisericii si cladirilor de la manastirea Prislop |
Biserica de la manastirea Prislop |
La mormantul parintelui Arsenie Boca - Sfantul Ardealului
In drumul catre mormantul maicutelor si al parintelui Arsenie Boca |
Poza vedere mai de aproape asupra locului de veci al locului unde este inmormantat parintele Arsenie Boca |
Alta poza de la manastirea Prislop - parintele Arsenie Boca |
Arsenie Boca - Ieromonahul - locul unde este inmormantat |
Pestera Sfantului Ioan de la Prislop
Crucea din lemn in drumul catre pestera Sf. Ioan de la Prislop |
La intrarea in pestera de piatra unde a locuit Sf. Ioan |
Fereastra de la pestera |
Fotografie pestera vazuta dinauntru |
Poza in interiorul pesterii - nu ardea nici o lumina cupa cum se vede |
Arde o lumina - poza facuta cu alte setari din aparatul foto ! |
Vizualizare hartă mărită
vineri, 3 august 2012
Galerie poze porturi si dansuri populare traditionale
Galerie foto cu porturi traditionale internationale
Poze cu porturi traditionale din cateva tari printre care si Romania
Cateva dintre tarile care au participat la Festivalul international de muzica populara si dans pentru copii si tineret care a fost la la 13-a editia a sa desfasurat pe perioada 31 iulie - 6 august 2012. Pe 1 august acest spectacol a avut loc in orasul Deva, chiar in centrul vechi, langa parcul de langa statuia Traian, langa Casa Casatoriilor, primaria Deva si locul unde se dau examentele pentru eliberarea permiselor auto.
Trupa de dans de copii imbracati in port popular
Aproximativ acestea au fost toate formatiile care au participat la festival. Doar echipei care a participat din partea orasului Deva nu am mai avut cum sa ii mai fac poze deoarece pe mi se descarcasera acumulatorii. Festivalul m-a luat putin pe nepregatite (totusi am facut peste 650 de poze) si se intunecase deja cand au intrat in concurs, iar aparatul nu avea un blitz asa de performant. oricum am fost multumit ca am reusit sa fac poze aproape la toate formatiile. Sper sa va placa pozele si articolul.
Poze cu porturi traditionale din cateva tari printre care si Romania
Cateva dintre tarile care au participat la Festivalul international de muzica populara si dans pentru copii si tineret care a fost la la 13-a editia a sa desfasurat pe perioada 31 iulie - 6 august 2012. Pe 1 august acest spectacol a avut loc in orasul Deva, chiar in centrul vechi, langa parcul de langa statuia Traian, langa Casa Casatoriilor, primaria Deva si locul unde se dau examentele pentru eliberarea permiselor auto.
Porturi si dansuri populare mexica - tara Mexic
Costume populare traditionale mexicane |
Costume si dansuri populare traditionale din Mexic |
Dans traditional din Mexic |
Dans mexican in Deva - Romania, la concurs |
La Cucaracha muzica si dans mexican dansat de mexicani |
Port si dans traditional din tara Mexicului |
Costume traditioale populare din localitatea Ruse - Bulgaria
Porturi si dansuri traditionale din orasul Ruse - Bulgaria |
Alte custume traditionale populare din zona orasului Ruse - tara Bulgaria |
Dansuri si costume populare bulgaresti din zona orasului Ruse |
Costume traditionale populare din Grecia
Porturi si dansuri populare traditionale din Grecia |
Dansuri si costume traditionale din Grecia |
Participare Grecia la Festivalul folcoric de muzica si dans din Deva - Romania |
Dans popular grecesc, pe muzica si cu porturi traditionale |
Trupa de dans imbracata in porturi traditionale din Serbia
Costume populare si dansuri din Serbia |
Dansuri traditionale populare sarbesti |
Costume traditionale imbracate de copii din zaona Maramuresului din Romania
Copii imbracati in costume populare traditionale din zona Maramuresului - Romania |
Trupa de dans de copii imbracati in port popular
din zona Certeju de Sus - judetul Hunedoara Romania
Porturi populare purtate de copii din zona Certeju de Sus - judetul Hunedoara, Romania |
Trupa de dans din zona orasului Simeria, judet Hunedoara, Romania
Trupa de dans imbracati in costume populare traditionale din zona Simeriei, judet Hunedoara Romania |
Perechi de dansatori imbracati in costume populare din zona Simeria, Romania |
Ansamblul focloric "Muresana" din satul Branisca, judetul Hunedoara, Romania
Cantareata de muzica populara Ansamblu folcloric "Muresana" judetul Hunedoara, Romania |
Ansamblul folcoric "Muresana" din Branisca, trupa de dans |
Cantece si dansuri populare din zona Branisca |
Ansamblul folcoric "Padurenca" din Tinutul Padurenilor, judetul Hunedoara
Trupa de dans popular traditional "Padureanca" din Tinutul Padurenilor |
Dans si costume tradtionale din Tinutul Padurenilor, judetul Hunedoara, Romania |
Dansuri populare din Tinutul Padurenilor |
Port si dans din Tinutul Padurenilor |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)