marți, 24 iulie 2012

Lacul Oasa, lac de acumulare

Date Lacul Oasa

Lacul Oasa cateva informatii

Informatiile au fost preluate de pe wikipedia.org
"Barajul Oașa este un lac de acumulare pe râul Sebeș, la granița județelor Alba și Sibiu, în Munții Șureanu. Situat la altitudinea de 1255 m, cu o suprafață de 441ha și 136 mil. m3 de apă, este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeș.

Barajul Oașa, amplasat în Defileul Oașei, este obiectivul principal pentru întreaga amenajare și a intrat în funcțiune în anul 1979. Este construit din anrocamente (gneise micacee șistoase) cu mască din beton armat. Are înălțimea la coronament de 91 m, lățimea maximă la bază de 250 m (în zona taluzului), lățimea la coronament de 10 m și lungimea maximă de 300 m. Acumularea realizată, Lacul Oașa, cu un volum util de 136 mil. m3, are o suprafață de 460 ha și o lungime de aproximativ 6 km.

Principalii afluenți ai râului Valea Frumoasei (numele râului Sebeș până la vărsarea în lac) sunt: Tărtărău, Curpătu, Sălănele, Smida, Valea Mare."
sursa wikipedia.org

In trecerea noastra pe langa acest lac, am urmat malul opus pe care se gaseste manastirea Oasa, am facut cateva poze, pe care le voi adauga pe aceasta pagina. Panorama cea mai frumoasa este chiar de pe baraj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu