miercuri, 25 iulie 2012

Statiunea montana Rausor / partie de ski in Hunedoara

Partia de ski de la Rausor

Statiunea montana Rausor din judetul Hunedoara

Statiunea montana Rausor este o statiune relativa nou. In cadrul statiunii oferta de cazare s-a dezvoltat de-a lungul anilor. Aveti posibilitatea sa alegeti sa va cazati la o varietate de cabane sau pensiuni, unele ofera conditii modeste de cazare alte ofera conditii de cazare foarte bune. Unele dintre pensini, putine la numar au so restaurant propriu care va ofera un meniu variat si diversificat. Preturile variaza de asemeni in functie de sezon. In perioada sezonului de iarna datorita afluxului de turisti preturile sunt un pic mai ridicate. Statiunea dispune in afara de locurile de parcare gratuite si de o parcare amenajata modern platita. Din cate am vazut pretul pentru a parca masina in aceasta parcare este de 2,5 lei / ora sau de 30 lei / zi. Aceste preturi le-am vazut in timpul mersului cu masina, cand ne intorceam din ultima tura, asa ca se poate sa nu fie prea exacte. Pentru aceasta va rugam sa verificati in prealabil.

Zona este superba, iar daca doar doriti sa iesiti la o gura de aer curat si proaspat este alegerea ideala atat vara, dar mai ales iarna. Statiunea dispune de 2 partii de ski. O partie amenajata pentru incepatori care are si telescaun, si o partie amenajata de curand, mai lunga si cu un grad de dificultate mai ridicat, amenajata pentru avansati. Pe partia amenajata pentru incepatori puteti sa va dati si cu sania sau cu bobul. Veti gasi pensiuni de unde puteti inchiria sanii, boburi sau perechi de schiuri. Vara pentru cei care doresc sa faca trasee oferta din pacate este destul de limitate. Se pot face mai multe trasee dar distantele cresc considerabil. Doua trasee care se pot face in functie de conditia fizica sunt Rausor - taul Stevia - varful Retezat altitudine 2485 m si traseul Rausor - Pietrele sau Rausor - Pietrele - cabana Gentiana.  Un alt traseu este Rausor - taul Stevia - varful Retezat si varfurile Bucura 1 altitudine 2433 m si Bucura 2 altitudine 2372 m, apoi puteti alege sa coborati la lacul Bucura, mai apoi puteti urca si pe varful Custura Bucurei varf care are o inaltime de 2370 m, in continuare puteti sa urcati si pe varful Peleaga care are o inaltime de 2509 m. Mai multe trasee se pot face avand ca punct de pornire complexul turistic Pietrele. De aici distanta se reduce considerabil si puteti face si alte varfuri din rezervatia naturala Retezat - puteti urca si pe varful Papusa 2508 m sau pe varful Papusa Mica 2376 m, varful Tapu 2378 m, etc. In Rezervatia Retezat veti gasi multe tauri, lacuri si ape curgatoare cum ar fi: lacul Bucura (cel mai mare lac glaciar aflat la cea mai inalta inaltime din Romania), lacul Galesul, lacul Stanisoara, lacul Pietrele, taul Stevia, taul Valea Rea, taul Adanc, taul Peleaga, taul Peleguta, taul Portii, lacul Viorica, lacul Florica, taul Agatat, lacul Bucurei. In Rezervatia exista o anumita zona unde accesul turistilor este interzis.

Cum ajungeti la Rausor ?

Pornind si luand ca punct de reper orasul Hateg. Luand-o pe drumul national DN68 prin satul Totesti si apoi facand la stanga catre satul Paclisa pe drumul comunal DC686B si apoi facand la dreapta pe drumul judetean DJ686 si trecand pe langa satele Ostrov (se trece pe panga lacul de acumulare Ostrov) si Rau de Mori, apoi prin Suseni se trece pe langa Manastirea Colt si Cetatea Colt (din romanul lui Jules Verne - Castelul din Carpati) se urmeaza drumul pana la Rausor.

Pornind din orasul Caransebes - iesiti pe strada Ardelului catre Obreja (pe drumul national DN68), urmeaza Glimboca, Otelu Rosu, Valea Bistrei, Voislova, Bautar, Bucova, Zeicani, Sarmizegetusa, Breazova, inainte sau dupa Carnesti faceti dreapta pe drumul judetean DJ685, faceti stanga cand vedeti lacul de acumulare Ostrov pe drumul comunal DC686C pana la intersectia cu drumul judetea DJ686 unde faceti dreapta si mergeti pana la Rausor.


Vizualizare hartă mărită

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu